Pellet kachel

vlot te bedienen gezellige warmte

Abel_binnenkant-2-scaled.jpg

Geautomatiseerde warmte

In de kachel zit een speciale vijzel, die de pellets omhoog brengt en in de brandpot laat vallen. Onderin de brandpot zit een gloeibougie die de pellets ontsteekt. De speciale rookgasventilator zuigt verse lucht door de kachel en brandpot heen, om vervolgens meteen naar buiten te blazen. Op deze manier is er altijd een onderdruk in de kachel en kan er geen rook ontsnappen.

Zodra de kachel goed brandt, schakelt het gloeielement weer uit. de warmtewisselaar neemt de warmte van de vlammen over en geeft deze over aan de ruimte doormiddel van convectie, dat zorgt voor een egalere warmte. Afhankelijk van het model is er ook een ventilator aanwezig om de warmte nog verder te verspreiden, handig voor grotere te verwarmen ruimtes.

Duurzame energiebron

Houtpellets worden gemaakt van de restmaterialen vanuit duurzaam beheerde bossen. Alle materialen zijn eerlijk en worden gecontroleerd tijdens de verschillende productie stadie.
Hout is een hernieuwbare energiebron die met een neutrale carbon footprint, omdat het bij verbranding evenveel CO2 uitstoot als bij de groei wordt opgevangen.

Pellets worden gemaakt van het zaagsel dat ontstaat bij de productie van planken. De productie van pellets is daarom meestal geïntegreerd in deze zagerijen. dit verbruikt minder energie.

Flamaco_PELLETSNORMENPLUSA1.jpg
logo-nordica_50_ombra-r_0.png

La NORDICA Extraflame

Functionaliteit, comfort, ecologie en kwaliteit.

100% Made in Italy.

Logo_Thermorossi_Firelovers.jpg

Thermorossi

Ontstaan in een Italiaanse provincie gekend voor zijn traditionele metaalbewerking, en open tot moderne technologie. Met meer dan 50 jaar ervaring.

logo_2x_0052d726.png

Duroflame

Eigentijdse pelletkachels met een smaakvol design van Hollandse bodem. Breng de gezelligheid van vroeger naar het hier en nu.